Chiabatta
I disse dugnadstider blir vi bedt om det ene
og det andre- og når vi tror vi er i mål, blir
vi bedt om å ha med noe godt
til skolen på 17. mai!
Men, det er hyggelig å gjøre
dagen ekstra god for barna!
Men, det er hyggelig å gjøre
dagen ekstra god for barna!
Denne oppskriften kan heve over natten- eller settes på
morgningen og stekes på kvelden.
Deigen skal stå i romtemperatur.
Deigen skal stå i romtemperatur.
Det går helt fint å bake disse med speltmel.
Da trenger ikke deigen eltes noe.
Da trenger ikke deigen eltes noe.
Kvelde Mølle har skikkelig økologisk
speltmel- og den koster 5 kr mindre pr, kilo
enn Møllers ikke-øko speltmel!
Oppskrift:
8 dl kaldt vann
1/2 pakke gjær
litt salt
litt sukker
1 kg spelt eller hvetemel
litt oliven olje
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene og sett til heving.
Neste dag, settes ovnen på 275-300 grader
og del deigen i passe store emner.
Hvert emne dyppes i godt med mel over og under-
og chiabattatene settes inn uten ovnen
uten å etterheve.
Stek i ca. 25 minutter- de skal ha god skorpe.
Legg et fuktig kjøkkenhåndklede over
og avkjøl på rist.
Hipp, hipp hurra!
Camilla
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar