fredag 13. mai 2011

Chiabatta

I disse dugnadstider blir vi bedt om det ene
og det andre- og når vi tror vi er i mål, blir
vi bedt om å ha med noe godt
til skolen på 17. mai!
Men, det er hyggelig å gjøre
dagen ekstra god for barna!

Denne oppskriften kan heve over natten- eller settes på
morgningen og stekes på kvelden. 
Deigen skal stå i romtemperatur.
Det går helt fint å bake disse med speltmel. 
Da trenger ikke deigen eltes noe.
Kvelde Mølle har skikkelig økologisk 
speltmel- og den koster 5 kr mindre pr, kilo 
enn Møllers ikke-øko speltmel!

Oppskrift:

8 dl kaldt vann
1/2 pakke gjær
litt salt
litt sukker
1 kg spelt eller hvetemel
litt oliven olje

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene og sett til heving.
Neste dag, settes ovnen på 275-300 grader
og del deigen i passe store emner.
Hvert emne dyppes i godt med mel over og under-
og chiabattatene settes inn uten ovnen 
uten å etterheve.

Stek i ca. 25 minutter- de skal ha god skorpe.
Legg et fuktig kjøkkenhåndklede over
og avkjøl på rist.

Hipp, hipp hurra!

Camilla





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar