fredag 8. oktober 2010

Hokkaido!


Her kommer siste av de tre suppe oppskriftene!

Hokkaido er en type gresskar fra øyen Hokkaido i Japan. Heldigvis er det også norske bønder som dyrker den, slik at det er mulig å kjøpe den kortreiste typen! Hokkaido har form som en stor fiken, skallet kan være veldig hard og seigt - men av og til er det så tynt at man ikke trenger skrelle den.
Når man deler den, er det mange stener i midten, som må skrapes ut. Kjøttet er knall orange, det er fast, men koker fort.

Jeg varierer hvordan jeg lager suppe med denne, noen ganger lager jeg den med mye ingegfær, chili og hvitløk - da kan det være godt å bruke kokosmelk i suppen - og det er genial mat hvis man har besøk av melkeallergikere og/ eller glutenallergikere - for da inneholder den ingen av delene. Eller så kan man gjerne bruke purre, persillerot og fløte - det blir også en god og varmende suppe.
Det sies også at denne suppen god mot forkjølelse, jeg har ingen bevis - men jeg har stor tro på at all suppe laget med rene råvarer og en dose kjærlilghet, kan helbrede mange høst og vinterplager.


Oppskrift
Beregn 0,5 liter suppe pr. pers

Hokkaido, skrelles, deles, fjern
innmaten og del i terninger.
2 cm ingefær, finhakkes
3 fedd hvitløk, finhakkes
chili, den mengden du ønsker, finhakkes
Kallo buljong ( fåes på helsekost og hos noen av de store matvare kjedene)
kokosmelk
salt og pepper

Stek alle de finhakkede krydderene forsiktig i olivenolje,
ha i hokkaidoen for å stoppe stekingen noen. Ha i den mengden
vann du trenger, buljong og kok i ca. 20 minutter.
Kjør suppen glatt med stavmikser.
Smak så til suppen med kokosmelk, salt og pepper.



Server!

Hokus pokus, suppe er luksus.

Høst med Camilla





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar