fredag 6. mai 2011



SKVALDERKÅL OMELETT!


MAN TAGER HVA HAGEN HAVER!

Mange ser på skvalderskålen, den tar over hagen og man
kan føle at det bare er å gi opp kampen mot den- 
Jeg sier ikke gi opp!
Spis den!
Den er litt bitter, den er ikke så god rå, 
men- den er god når den dampes
og kokes inn med fløte og estragon, 
for å så bli del av en omelett!


SKVALDERKÅL OMELETT

Til to pers

En god liter skvalderkål, renses og skylles
4 egg
1 dl fløte
1/2 ts estragon
litt salt
pepper
1/3 finhakket chilli
meierismør til steking

Fremgangsmåte:
I en (helst) god jernpanne
dampes skvalderkålen med en skvett
vann. Følg med og sped eventuelt med vann.
Når svalderkålen har falt sammen, tilsettes fløte og estragon.
La surre noen minutter og smak til med salt og pepper.
Ta skvalderkålen ut av panne- elles ta en ny panne
til omeletten.
Visp sammen 4 egg med 4 ss vann (eller fløte)
La en god spiseskje smør smelte i pannen og
tilsett eggene og fordel straks skvalderkålen
oppå omeletten.

Stekes på middels varme til den er klar.
Dryss chilli over og gjerne litt parmesan 
Server med tomatsalat.

Rett fra hagen og ned i magen!

Fra Camilla

     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar