Hvorfor økologisk?

Først litt om det biodynamiske landbruket
Den biodynamiska odlingen er en økologisk odlingsmetode som bygger på sammarbeide med naturen gjenmom å ta hensyn til de kreftene som hele tiden påvirker oss og alla andra levende organismer på  jorden. Målet med odlingen er å gi mennesker den næringen hun trenger for å kunne virkeliggjøre sine ambisjoner og samtidig ta hensyn til at naturen utvikles.
I den biodynamiska odlingen er helheten i sentrum. Som mennesket er en helhet, med forskjellige organer i kroppen, sees også hver odling eller gård som en helhet. 
Den biodynamiske odlingen forutsetter et visst dyrehold, eller samarbeide med en økologisk gård som har dyr. Den komposterte gjødselen er et viktigt hjelpmiddel for å bygge opp fruktbar jord. De spesielle biodynamiske preparatene styrker ytterligere jorden og grønnsakenes eller fruktens utvikling.

Mine tanker om "what makes the world go round"

Jeg tror først og fremst på deg og meg. Jeg tror at vi som forbrukere kan påvirke langt mer enn vi aner- og jeg har lyst til å dra den norske saueflokken i en ny retning. Mange har bare vondt for å tro at de kan være med å gjøre en forskjell, men tro meg- alle gjør en forskjell! Bare tenk på hvor godt det er når noen, en fremmed kanskje, smiler eller sier noe hyggelig til deg når du er ute i butikken eller på tur. Du bli oppløftet og glad, ikkesant? Og når man er glad, da er man i balanse- og når man handler økologisk, da er man med på å holde naturen i balanse, som i sin tur gir glade trær, blomster, bier, frukt og grønnsaker; som i sin tur gjør deg glad, når du spiser dem- og når du er glad, da blir du den fremmede som sier noe hyggelig til en i butikken- and thats what makes the world go round!

Det er hvertfall slik at det er viktig å huske at de valgene du tar som forbruker er i største grad med på å påvirke omsetningen av visse varer. Når du kjøper noe, sier du JA til det produktet. Vi er ansvarlige som forbrukere - de store konsernene, de vil ha pengene våre og bryr seg lite om helse.
Alle er ute etter penger, bortsett fra høna, sauen, kyrene og geitebukkene, de er bare ute etter å få være ute på marken og leve så naturlig og i balanse med naturen som et dyr kan.

Derfor kjøper jeg økologisk og helst biodynamisk- og jeg kjøper hele pakka med et eneste stort JA- fordi for meg, er det helt naturlig!

Camilla