tirsdag 8. mars 2011

SPAGETTI alla POMAROLA
vår beste spagetti med tomatsuas


Pasta kan være kjapt, enkelt og godt. Men, selvom det å lage en god tomatsaus er enkelt, krever den i seg selv tid- fordi den må koke lenge, for å bli skikkelig god. 
Derfor kan man lage denne sausen i store posjoner og fryse ned- eller lage den mengden du skal bruke dagen i forveien. Uansett trenger den koke i mellom 1- 3 timer, (minst 1!). Da får du en saus som du garantert vil lage om og om igjen.

Spagetti alla Pomarola
Til 4 pers

1 boks hermetiske økologiske tomater av god kvalitet
feks. Plopa di Pomodoro fra La Selva
1 gulrot
1 liten gul løk
1 liten stilk selleri
2 fedd hvitløk
1 ss brunt sukker
1 luarbærblad
2 ts tørket oregano
1 dæsj kanel
ny kvernet pepper
1/2 buljong terning- økologisk vegetar fra Callo
salt
oliven olje
parmesan
spelt spagetti, ca 600 gram

Fremgangsmåte:
Fin hakk løk, selleri og gulrot
og stek på svak varme i oliven olje
i ca. 10 minutter sammen med
laurbærblad, oregano og pepper.
Ha så i finhakket hvitløk, som freser til
det dufter godt 1-2 minutter.
Ha så i tomater, callo buljong, kanel og sukker.

La sausen koke på svak, svak varme i 1-3 timer.
Kan hende den må spes med vann.
Før servering, smak til med salt.
Ha eventuelt i en fløteskvett, hvis
du liker det.

Kok spagetti som anvist på pakken-
hell av vannet når den er al dente og
ha spagettien i tomatsausen.
Rør og bland godt.
Drypp over god oliven olje og fersk kvernet
pepper og parmesan.

Bravissimo!
 Camilla


Tips: 
Lag gjerne fersk pasta, det går fint å
bruke spelt her også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar