torsdag 22. juli 2010

Vegomeze

Meze er en sammenfattet betegnelse for kalde og varme småretter som kommer fra østre delen av Middelhavet.
Å spise meze er utrolig sosialt, der det er mange små deler, som utgjør helheten. Veldig forskjellig fra det jeg skrev om tidligere i sommer om norske mattradisjoner, der det er det enkle - som er hele måltidet.
Å servere meze er genialt hvis det kommer vegetarianere på besøk - for her kan man fråtse i grønnsaker, farger, proteiner og smak gjennom bruken av bønner, linser, ferske grønnsaker og sterke urter og krydder.
Prøv å lage hummus av kikerter, baba ganoush - som er aubergin røre eller en tzatsiki, som lages av gresk yogurt, hvitløk og agurk....godt blir det garantert!

Velkommen til kurs påmelding: terramagica@wilse.no

Sommer med Camilla

1 kommentar:

  1. Jeg elsker meze. Middelhavsmat er baade sunt og godt for kropp og sjel...spesielt hvis maten er laget av raavarer som kommer fra den lokale smaabonden...
    Jeg lurer paa om du har en god/enkel oppskrift og fremgangsmaate paa falafel?

    Klem fra Linn

    SvarSlett