onsdag 19. mai 2010

Dag 19. Det lille tilbehøret.

For to år siden utdannet jeg meg til kursleder i økologisk matlaging - og på en av kursdagene var tema "vårens ville grønne". Ja, vi gikk ut og plukket alt som var spiselig, som nesler, løpstikke, skvalderkål og løvetannblader. Disse var litt kjente fra før, men et nytt og herlig bekjentskap ble det også med denne nydelige løken her- nemlig ramsløk. Den har en mild, mild løk smak, kanskje ligner den litt i smak på en blanding av gressløk og fersk hvitløk. Hakket (blader, blomster og stilk kan spises) med rømme, crème fraiche eller smør....mmm. Den må oppleves og prøves.
Det å plukke det man spiser, gir et spesielt kick - å gjøre det sammen med barn, tror jeg gir en automatic til det å ville bli miljøverner, fordi man forstår og elsker det jorden har å gi. Og da, vil man passe på den.
Thank you world!

Camilla, matglad og glad i mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar