onsdag 25. mai 2011

Nå begynner en sesong med herlige norske råvarer og det kan bli en inspirasjon til matmangfold for deg som har små barn! Ved å ta med barna til en lokal bonde kan dere finne ut hvilken mat som er kortreist. Dere kan sammen lage en scrapbook, der barna kan tegne og du skrive opp hva dere spiser. Hver dag kan man sammen se hvor råvarene man spiser kommer fra. Målet er å kunne handle alt lokalt i disse månedene det begynner å bugne av grønnsaker her i landet! 


Vi startet med å kjøpe Belgiske jordbær- jeg ville barna skulle forstå at de hadde kommet langveis fra. Det er fint å ha en globus og å titte hvor i verden maten er fra. Hensikten er å nå vente på de norske jordbærene- og å smake på dem rett fra åkeren. Kjenner de forskjellen tro? 
Videre samler vi på oppskrifter og tegninger og lager vårt eget lille oppslagsverk over maten vi spiser! Dette er en fin måte å oppmuntre barna  og å gjøre dem nysgjerrige på hva dere skal spise og for at de tidlig skal forstå betydningen av kortreist og bærekraftig handling!
Boken vil bli til god til hjelp gjennom sesongene!


Jeg tror at å ha kjennskap til hvordan mat blir produsert og hvor maten kommer fra er en av de viktigste basiskunnskapene og forutsetningene for et meningsfylt og lykkelig liv!


Hilsen CamillaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar