fredag 15. april 2011

PÅSKETID, TID FOR EGG OG GODE FROKOSTER!




Eggesalat er laget av egg, rett og slett- av majones, som er laget av egg og olje og...hardkokte egg!
Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker veldig, veldig godt.
Har du en liten foodprosessor- er det bare å kjøre på!

Det er en forutsetning for å lykkes med majones og det er at alle varene har samme
temperatur- helst romtemperatur.
Og, om det er noe du bør kjøpe som er ØKOLOGISK, så er det egg!







Majones:
1 egg
1 liten ts dijon sennep
1 ts god hvitvins eddik eller sitronsaft
litt maldon salt
bittelitt lønnesirup
1,5 dl nøytral olje, feks. solskikke olje


Ha alle ingridiensene i foodprosessoren og kjør på
nokså høy hastighet. Hell så oljen i, i en tynn stråle.


Voila- majones! 
Smak eventuelt til med syre, salt og pepper.


For eggesalat trengs det et par hardkokte egg, 
et par spiseskjeer majones og litt kvernet pepper.


God frokost mat til kaffen!


Påske med Camilla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar