mandag 7. februar 2011

Noen GODE RÅD om hva du bør gjøre når den første maten introduseres!

Du bør introdusere nye matvarer med minst en uke mellom hver nye vare, slik at du blir sikker på at barnet ditt ikke reagerer allergisk på noe og lærer å fordøye det.

Du bør dampe grønnsaker, slik at de bevarer mest mulig vitaminer og mineraler, mer enn de vil ved koking.

Du bør ikke ta vare på måltider som ikke er blitt spist opp fordi bakrerier utvikler seg fort.

Du bør vite at barnet ditt tåler og fordøyer de fleste frukter og grønnsaker, før du introduserer kjøtt for dem.

Du bør fryse ned hjemmelagde frukt pureer og grønnsaksretter i isterningsbeholdere. Når de er frosset, kan de tas ut og oppbevares i pose. Kjekt å ha oppi maten hvis den er for varm- eller bruk det som smaksforsterker i grøter.


Du bør bruke ferske økologiske råvarer så mye som mulig i hverdagen. Ren mat er det barnet ditt trenger.


Du bør gjøre det til en god vane å bruke litt ekstra tid på matlagingen- for er det noe barnet ditt har, så er det tid.

Noen tips fra Camilla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar