onsdag 23. februar 2011

No meat, på menyen: Bakte rotfrukter!

BAKTE ROTFRUKTER m/ råris- husets favoritt!

Legg råris ( rundkornet fra Saltåkvarn (kjøpes på helsekost)) i bløt på morgningen før du går på jobb. 

Når du kommer hjem:

Økologiske frukter fra jorden som bakes i ovnen er noe av det beste Norden har å by på. Rødbeter, gulrøtter, kålrot og sellerirot blir søte og sødmefylte når de bakes i ovnen.
Det er enkelt og raskt, barn liker å være med på skrelling - og de fleste barn liker denne retten godt!




Ta det du har av grønnsaker; poteter, kålrot, gulrot, rødbeter, persillerot, sellerirot….det er bare å velge!

Familens rotfrukter i ovn

2 rødbeter
4 gulrøtter
1/4kålrot
1-2 persillerot
5 poteter (gjerne med skallet på)
4-5 hvitløksfedd med skallet på
fetaost
Oliven olje
Salt, pepper og litt rosmarin, timian eller oregano


Skrell alle grønnsakene og skjær dem i båter. Legg dem i ildfast fat eller langpanne. Hell over olivenolje og krydre med pepper og urter, vent med salt til de er ferdig stekt. Salt trekker ut vesken, slik at det kan bli tørt.

Etter 30 minutter, smuldres fetaost over- og bak videre i 15 minutter.

Bak i ovnen på 180˚ i ca. 45 minutter, avhengig av hvor små bitene er!
Disse er gode når de er lune – slik at barna ikke brenner seg når de spiser dem.
Ha på god oliven olje og Maldon salt når de tas ut av ovnen, slik at de ikke blir tørre og kjedelige.

Når grønnsakene står i ovnen, settes risen på- den trenger koke ca. 35 minutter.

Server gjerne med råris eller hel bygg og med en grønn salat og rømme!

Kjøttfritt hver torsdag med Camilla


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar