torsdag 17. juni 2010

Spirer, linser & bønner!















Disse små tassene her, har jeg etterhvert blitt gode venner med, vigna radiata heter de på latin - vi kaller dem mungbønner.
De er helt ypperlig for spiring og spesielt rike på på vitamin C og vitamin E. De har mange bruksområder - i salater, i wok eller som tilbehør. Man kan også koke dem og ha dem i supper og gryteretter.

Hvordan spire?
Legg mungbønnene i vann i 6 timer eller over natten. Skyll så bønnene og la de renne av seg, pass på at det er ganske tørt og dekk til slik at det blir mørk og still på et varmt sted. Neste gang du ser på dem, har de helt sikkert begynt å spire. Skyll igjen, la renne av seg og dekk til - etter tilsammen to døgn, bør de være klare. De er søte, smaker litt som sukkererter, passer som sagt til mye forskjellig. Holder i ca. 10 døgn i kjøleskapet.

Den lille spirer har også blitt logo for Terra Magica!

Camilla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar