tirsdag 30. mars 2010

Det ekte påske egget

Det er tradisjon at påskeharen deler ut egg, den stammer opprinnelig fra den greske legenden om gudinnen Eostre (Eos, Easter) som forvandlet en fugl til en hare. Forvandlingen bunnet i at fuglen fikk ødelagt eggene sine av jegeren Orion. Da Eostre kom forbi syntes hun synd på fuglen, og gjorde den om til en hare, et dyr som ville være raskt og lurt nok til å lure Orion.

Haren som kunne legge egg, ville ære Eostre og gav henne dekorterte egg. Haren ønsket også å dele gleden med menneskene og vandret rundt i verden og delte ut de dekorerte eggene som symboliserte liv. Fra da av sørget gudinnen for at haren kunne legge ett rødt, blått og grønt egg hver eneste vår.

Ja, vi elsker egg, vi elsker at hønene legger egg.
Vi vil spise den solgule plommen og vi vil føle oss vell. Det er en del av naturen. Så, hvem var det da som fant på å ta alt det naturlige, det magiske ved naturen - bort fra høna og så fra oss? Hvem var det som fant på å sette hønene i bur, tett i tett, stablet i høyden - uten at hønene noen gang får skrape i bakken, kakle omkring og være naturlige og friske?
Hvem var det som ikke ville gi dem vanlig for og heller antibiotika? Det må nemlig antibiotika til - for å holde hønene, som ikke får være i sin naturlige form, friske!
Eggene de legger, blir ikke unaturlig, annenrangs egg!
Det vi elsker er liv - og haren og kaninen er godt kjent som dyr med parringslyst - og derav er påsken en høytid forbundet med nytt liv.
Vi velger derfor, førsteklasses egg til påske - egg fyllt med det gode liv!

1 kommentar:

  1. Herlig med egg egg egg, det finns en Doktor som vet vad som passer din hjerne. http://www.amenclinics.com/

    SvarSlett