søndag 9. mai 2010

Dag 9. Energi!

Mat er energi. Når det ligger på tallerken, gir det deg ingenting - det er først når du spiser, at kroppen kan nyttiggjøre seg av alle de stoffene som finnes i maten. Derfor mener jeg at det er helt avgjørende at vi spiser levende, sunn og ren mat. Det vil si mat uten tilsetningsstoffer, konserveringsmidler, sprøytestoffer og antibiotika.
Alt starter med en tanke, tankene våre fører til handlinger - men det må ligge motivasjon bak, for å gjennomføre.
Jeg er overbevist om at maten er helt avgjørende.
Det slår meg at det er mange som bare bruker mat til å bli mette - uten å tenke over at alt det du spiser - påvirker deg på en eller annen måte. Bare tenk på hvor lett det er å ta en pille for å fjerne et symptom som hodepine, eller at vi drikker alkohol, fordi den har en effekt - vi har ikke noe problem med å tro på at disse tingen virker på kroppen vår...
Det gjør maten du spiser også. Kanskje ikke effekten er like rask som ved en pille eller en flaske vin, men over lenger tid - vil maten du spiser påvirke deg i positiv eller negativ grad.
Maten du spiser skal ikke bare fordøyes, det er den samme maten som skal gi deg kraft til å tenke, løpe, handle - som skal holde motivasjonen din oppe.
Spirer, linser, bønner, grønnsaker, fisk, nøtter og sunt fett - det gir god energi. Det er utrolig godt og det er også mat barn liker!


Camilla, matglad og glad i mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar