For et par uker siden skrev jeg litt om den spennede maten jeg lærer å lage av jentene på asylmottaket.
Disse unge jentene som er alene i et fremmed land, men som alle har en historie.
Det fint å lage mat sammen med disse jentene- jeg har latt de som vil, dele noe av det de kan, de deler da mat fra sin kultur- og det har blitt mye godt- særlig godt var det da vi lagde oksegryte.
Disse unge jentene som er alene i et fremmed land, men som alle har en historie.
Det fint å lage mat sammen med disse jentene- jeg har latt de som vil, dele noe av det de kan, de deler da mat fra sin kultur- og det har blitt mye godt- særlig godt var det da vi lagde oksegryte.
Varmende å dele
To jenter, en fra Eritrea og en fra Etipoia- delte med oss noe som de var vant til å spise- noe de kaller ENJURA (uttales- enjiira).
Enjura er pannestekt brød og spises med oksegryte. Gryten serveres oppå brødet som trekker til seg smaken av gryten- og man spiser gjerne retten med hendene.
Enjura
1 del rismel
1 del maismel
2 deler hvetemel eller spelt mel
1 ts gjær
lunkent vann- til det blir en tykk
pannekakerøre.
La heve 6 timer!
Etter hevetiden, spes den med litt vann,
fortsatt kan den være litt tykkere enn
en pannekakerøre.
Brødene stekes med litt fett i pannen- på
gjennomgod varm.
En øse, som fyller en panne (som er på
tallerken størrelse) er passe!
Brødet begynner raskt å boble, den eser
nesten litt i pannen- når det ikke bobler lenger
er brødet ferdig.
De stekes kun på en side!
Oksegryte
Navn på retten, det fikk jeg aldri- men den lages
slik som dette:
400-500 g oksekjøtt av god kvalitet
2 gule løk
1 ss paprikapulver
chili
5 fedd hvitløk
4 cm fersk ingefær
1 tomatboks (biona eller änglamark er bra)
1 terning Kallo buljong
Her stekes løken og paprikapulveret i olivenolje, leeenge! På
svak varme,15 min.
Chili, hvitløk, ingfær finhakkes og has i sammen med oksekjøttet
som er skåret i terninger.
Stek til det dufter godt.
Ha så i tomatboksen, spe kanskje
med litt vann og la koke til kjøttet er skikkelig
mørt.
Smak til med salt og pepper og ha i en klikk
smør- da blir den blank og fin!
Varmende, godt- perfekt å dele- og en skikkelig
hit hos barna, som koser seg med å få spise med
hendene.
Server gjerne med litt ekstra knask, som barna liker-
som mais, agurk, rømme eller yogurt.
Funky good food!
Camilla
Enjura er pannestekt brød og spises med oksegryte. Gryten serveres oppå brødet som trekker til seg smaken av gryten- og man spiser gjerne retten med hendene.
Enjura
1 del rismel
1 del maismel
2 deler hvetemel eller spelt mel
1 ts gjær
lunkent vann- til det blir en tykk
pannekakerøre.
La heve 6 timer!
Etter hevetiden, spes den med litt vann,
fortsatt kan den være litt tykkere enn
en pannekakerøre.
Brødene stekes med litt fett i pannen- på
gjennomgod varm.
En øse, som fyller en panne (som er på
tallerken størrelse) er passe!
Brødet begynner raskt å boble, den eser
nesten litt i pannen- når det ikke bobler lenger
er brødet ferdig.
De stekes kun på en side!
Oksegryte
Navn på retten, det fikk jeg aldri- men den lages
slik som dette:
400-500 g oksekjøtt av god kvalitet
2 gule løk
1 ss paprikapulver
chili
5 fedd hvitløk
4 cm fersk ingefær
1 tomatboks (biona eller änglamark er bra)
1 terning Kallo buljong
Her stekes løken og paprikapulveret i olivenolje, leeenge! På
svak varme,15 min.
Chili, hvitløk, ingfær finhakkes og has i sammen med oksekjøttet
som er skåret i terninger.
Stek til det dufter godt.
Ha så i tomatboksen, spe kanskje
med litt vann og la koke til kjøttet er skikkelig
mørt.
Smak til med salt og pepper og ha i en klikk
smør- da blir den blank og fin!
Varmende, godt- perfekt å dele- og en skikkelig
hit hos barna, som koser seg med å få spise med
hendene.
Server gjerne med litt ekstra knask, som barna liker-
som mais, agurk, rømme eller yogurt.
Funky good food!
Camilla
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar