Det ligger kokebøker overalt i huset, ingenting er bedre enn i en ledig stund, lese en oppskrift eller se herlig bilder av mat. Bøkene som nå leses og er inspirasjon er Tore Wretmans "Mat&Minnen"- han som tok den svenske husmannskosten til nye høyder, Eivind Hellstøms "Gode og enkle menyer" og mine to bøker "Det gode Italienske kjøkken" og "Det gode franske kjøkken"- Jeg begynner etterhvert å forstå det som jeg hørte en gang "Italierne kan spise, men franskmennene kan lage mat"....den rene smaken, umami - hører til franskmennenes kokekunst og krever tid. Det leses også i Jamie Olivers "Hjemme hos Jamie" og hele serien "Fogtdals matleksikon", som er et uunnværlig oppslagsverk innimellom. Og, sist men ikke minst - permen min, full av oppskrifter fra Bente Westergaard, som driver Grønn Gourmet - med inspirasjon om mat fra forskjellige verdensdeler og med økologisk mat som basis for alle oppskrifter.
Så, målet er at jeg håper jeg kan inspirere noen til å lage mat av ferske råvarer i hverdagen, handle økologisk og etisk -å lage ren mat, uten hemmeligheter.
Følg med, jeg starter opp fredag 30 april - sønnen min blir 5 år og har vært med å bestemme menyen!
Camilla, matglad og glad i mat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar